.: One Drop Perfume :.

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
Selamat Datang ke One Drop Fragrance Shoppe. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke One Drop Fragrance Shoppe. One Drop Fragrance Shoppe adalah kedai menjual one drop perfume yang merupakan pati minyak wangi istimewa tanpa alkohol dan mempunyai haruman yang hampir sama dengan jenama antarabangsa. Oleh itu, wangian one drop perfume ini akan kekal lebih lama lagi. Dalam 1 kotak one drop perfume, terdapat 8 botol kecil ( 2.75ml ) berlainan jenis dan bau. Anda boleh memakai haruman yang berlainan setiap dengan hanya RM40.

Sebarang pertanyaan, boleh diajukan di shoutbox atau emailkan kepada odfragranceshoppe@gmail.com atau boleh terus hubungi saya di 0123349149 (Sharini).

 

Friday, July 31, 2009

.: Review - Set 4 For Women :.


Salam semua.
Memang niat saya untuk memberikan review kepada setiap produk yang saya jual ini. Oleh disebabkan oleh kekangan masa, baru sekarang entry ni di publish. :) Review yang saya buat untuk set 4, one drop perfume ini, berdasarkan research saya sendiri. Kenapa saya memilih untuk review set 4 ini terlebih dahulu? Sebabnya, set 4 ni saya rasa agak kurang popular kalau dibandingkan dengan set 1 - kotak hijau dan yang terbaru set 5 - kotak putih. Based on this review, you all boleh buat decision kan? :)
Dalam set ini, kita ada 8 jenis wangian yang diinspirasikan daripada banyak 8 orang designer. Jom, kita tengok setiap satu jenis wangian ini :)

1. Diinsprasikan oleh Coco Mademoiselle, Channel

  • Wangian dia lebih kepada bauan flora. Terdapat bauan orange, bergamot, jasmine, rose dan sebagainya.
  • Wangian jenis ini, mempunyai gaya klasik dan romantik
  • Wangian ni boleh dipakai untuk meraikan something special dan romantik. ( Ini sekadar cadangan ye.. Boleh je nak pakai setiap hari... :D )
2. Diinspirasikan oleh Acqua di Gio for Women, Giorgio Armani
  • Wangian ni lebih kepada bauan yang manis-manis dan buah-buahan.
  • Mempunyai gaya kasual dan romantik
  • Sesuai dipakai setiap hari mahupun ketika bercuti.
3. Diinspirasikan oleh Lolita Lempicka, Lolita Lempicka.
  • Wangian ini pula lebih kepada bau akar-akar yang manis or herba-herba. ( My mum suka bau ni.. Mungkin ada yang tak suka.. :D )
  • Wangian ni memberikan bauan yang romantik.
  • Sesuai dipakai untuk meraikan something special. Untuk tujuan peribadi pun boleh.. ( Lagi sekali.. ini hanya sekadar cadangan ye... :P )
4. Diinspirasikan oleh Baby jasz, One Drop Perfuma
  • Okeh, untuk wangian ni, berbau fresh/ segar.
  • Memberikan rasa segar dan aktif.
  • Sesuai pakai untuk tujuan sukan ke or aktiviti lasak. :)
5. Diinspirasikan oleh For Gold for Women, Amouage
  • Wangian ni berbau flora/bunga macma wild rose, lily, jasmin, cedarwood..
  • Memberikan gaya yang klasik dan romantik.
  • Sesuai dipakai untuk tujuan yang istimewa.
6. Diinspirasikan oleh Montana " parfume de peau", Montana
  • Wangian ni campuran daripada blackberry, ginger, jasmin, orange blossom, pepper, amber, leather, marigold etc.
  • Memberi wangian yang agak kuat bagi aku tapi mempunyai gaya yang romantik.
  • Boleh dipakai ketika bersantai.
7. Diinspirasikan oleh Yohji, Yohji Yamamoto
  • Berbau buah.
  • Mempunyai gaya kasual, klasik, dan romantik.
  • Boleh dipakai setiap hari, untuk tujuan special dan tujuan peribadi. :D
8. Diinspirasikan oleh Amariage, Givenchy
  • Daripada buah-buahan segar seperti peach, plum, orange, dan mandarin.
  • Mempunyai gaya romantik dan kasual.
  • Sesuai dipakai pada waktu-waktu yang istimewa.

Okeh. Inilah review saya untuk one drop perfume set 4 nih. Apa yang dapat saya simpulkan, dalam kotak ni, kebanyakan bau adalah bau-bau yang berbentuk romantik. Apa lagi, marila ambil peluang ini untuk mencuba satu.. :)

Nota: Apa yang saya tulis ini, adalah atas usaha saya sendiri dalam mencari maklumat mengenai perfume ini. Sekiranya ada yang ingin mengambil maklumat ini, saya minta anda linkkan blog saya ini ye. Mudah sahaja kan?

Friday, July 17, 2009

~ Harga Hebat Untuk One Drop Perfume ~


Kami menawarkan HARGA RENDAH untuk One Drop Perfume ini dalam bentuk pakej

PAKEJ 1
1 - 4 Kotak One Drop perfume == RM 38

PAKEJ 2
5 - 20 Kotak One Drop perfume == RM35 (12 % Diskaun )

PAKEJ 3
21 - 50 Kotak One Drop perfume == RM 30 (25 % Diskaun )

Untuk pembelian melebihi 50 kotak One Drop perfume, Sila hubungi saya untuk mendapatkan BEST PRICE

Wednesday, July 15, 2009

.: Promotion :.


PROMOSI SEHINGGA 15 OGOS 2009


UNTUK SETIAP 1 SET ONE DROP PERFUME BIASA AKAN DIJUAL DENGAN HARGA

RM 38 SAHAJA (SEMENANJUNG) & RM43 SAHAJA (SABAH & SARAWAK)
( Tidak termasuk kos penghantaran )

UNTUK SET CELEBRITIES AKAN DIJUAL DENGAN HARGA

RM 43 (SEMENANJUNG) & RM48 (SABAH & SARAWAK)
( Tidak termasuk kos penghantaran )

CEPAT... JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA... :)

Tuesday, July 14, 2009

.: Women Set 1 - Green Box :.


WOMEN SET 1 ( GREEN BOX )
1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Escape, Calvin Klein

Perfume No. 2 : Inspired by Romance, Ralph Lauren

Perfume No. 3 : Inspired by Pleasure, Estee Lauder

Perfume No. 4 : Inspired by Still, Jennifer Lopez

Perfume No. 5 : Inspired by For Her, Narciso Rodrigues

Perfume No. 6 : Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren

Perfume No. 7 : Inspired by Cool Water for Women, Davidoff

Perfume No. 8 : Inspired by Apple Blossom, Body Shop

Sunday, July 12, 2009

.: Women Set 2 - Purple Box :.


WOMEN SET 2 ( PURPLE BOX )
1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Tresor, Lancome

Perfume No. 2 : Inspired by Envy, Gucci

Perfume No. 3 : Inspired by Heaven, One Drop Perfumes

Perfume No. 4 : Inspired by Eternity For Women, Calvin Klein

Perfume No. 5 : Inspired by Gloria, Cacharel

Perfume No. 6 : Inspired by Miracle, Lancome

Perfume No. 7 : Inspired by J'adore, Dior

Perfume No. 8 : Inspired by Intense, Hugo Boss

.: Women Set 3 - Dark Red Box :.


WOMEN SET 3 ( DARK RED BOX )

1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )
Perfume No. 1 : Inspired by CK Be, Calvin Klein

Perfume No. 2 : Inspired by Be Delicious, DKNY

Perfume No. 3 : Inspired by Light Blue, Dolce & Gabbana

Perfume No. 4 : Inspired by Vanilla Musk, Coty

Perfume No. 5 : Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden

Perfume No. 6 : Inspired by Women Boss, Hugo Boss

Perfume No. 7 : Inspired by Palace, Paris Hilton

Perfume No. 8 : Inspired by Poeme, Lancome

.: Women Set 4 - Red Box :.


WOMEN SET 4 ( SCARLET BOX )
1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Coco Mademoiselle, Chanel

Perfume No. 2 : Inspired by Aqua di Gio For Women, Giorgio Armani

Perfume No. 3 : Inspired by Lolita Lempicka, Lolita Lempicka

Perfume No. 4 : Inspired by Baby Jasz, One Drop Perfumes

Perfume No. 5 : Inspired by For Gold, Amouage

Perfume No. 6 : Inspired by Montana "Parfum de Peau", Montana

Perfume No. 7 : Inspired by Yohji, Yohji Yamamoto

Perfume No. 8 : Inspired by Amarige, Givenchy

.: Women Set 5 - White Box :.


WOMEN SET 5 ( WHITE BOX )

1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Fairy Dust, Paris Hilton

Perfume No. 2 : Inspired by Flower, Kenzo

Perfume No. 3 : Inspired by Eau De, Givenchy

Perfume No. 4 : Inspired by Magnifique, Lancome

Perfume No. 5 : Inspired by Gardenia, Elizabeth Taylor

Perfume No. 6 : Inspired by Madame, Jean Paul Gaultier

Perfume No. 7 : Inspired by Pure Poison, Christian Dior

Perfume No. 8 : Inspired by Midnight Fantasy, Britney Spears

Monday, July 6, 2009

.: Men Set 1 - Blue Box :.



MEN SET 1 ( BLUE BOX )
1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )


Perfume No. 1 : Inspired by Black, Bvlgari

Perfume No. 2 : Inspired by Blue Jeans, Versace

Perfume No. 3 : Inspired by CK One, Calvin Klein

Perfume No. 4 : Inspired by Eternity, Calvin Klein

Perfume No. 5 : Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren

Perfume No. 6 : Inspired by Acqua di Gio, Giorgio Armani

Perfume No. 7 : Inspired by Issey Miyaki, Issey Miyaki

Perfume No. 8 : Inspired by Hugo Men, Hugo Boss

Sunday, July 5, 2009

.: Men Set 2 - Orange Box :.



MEN SET 2 ( ORANGE BOX )

1 Set Berharga RM 40 (Semenanjung ) / RM 45 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Boss Signature, Hugo Boss

Perfume No. 2 : Inspired by Echo, Davidoff

Perfume No. 3 : Inspired by Tuscany per Uomo, Aramis

Perfume No. 4 : Inspired by Cool Water, Davidoff

Perfume No. 5 : Inspired by Drakkar Noir, Guy Laroche

Perfume No. 6 : Inspired by Allure Pour Homme, Chanel

Perfume No. 7 : Inspired by Le Male, J.P. Gaultier

Perfume No. 8 : Inspired by Pleasures for Men, Estee Lauder

.: Men Set 3 - Black Box :.



MEN SET 3 ( BLACK BOX )

1 Set Berharga RM40 (Semenanjung) & RM45 (Sabah & Sarawak)
Perfume No. 1 : Inspired byDesire, Dunhill

Perfume No. 2 : Inspired by Hugo XY, Hugo Boss

Perfume No. 3 : Inspired by Dior Sport, Christian Dior

Perfume No. 4 : Inspired by Miracle Homme, L'Aquatonic

Perfume No. 5 : Inspired by White Musk for Men, Body Shop

Perfume No. 6 : Inspired by Diamonds for Men, Emporio Armani

Perfume No. 7 : Inspired by Sculpture, Homme

Perfume No. 8 : Inspired by Epiphany, One Drop Perfumes


Saturday, July 4, 2009

.: Special Set For Women :.


CELEBRITIES' SPECIAL WOMEN SET ( PINK BOX )

1 Set Berharga RM 45 (Semenanjung ) / RM 50 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by M, Mariah Carey

Perfume No. 2 : Inspired by Lovely, Sarah Jessica Parker

Perfume No. 3 : Inspired by Curious, Britney Spears

Perfume No. 4 : Inspired by Kate, Kate Moss

Perfume No. 5 : Inspired by Show Time, Kylie Minoque

Perfume No. 6 : Inspired by Paris Hilton, Paris Hilton

Perfume No. 7 : Inspired by Black Pearl, Elizabeth Taylor

Perfume No. 8 : Inspired by Glow, Jennifer Lopez

.: Special Set For Men :.


CELEBRITIES' SPECIAL MEN SET ( SILVER BOX )

1 Set Berharga RM 45 (Semenanjung ) / RM 50 (Sabah & Sarawak )

Perfume No. 1 : Inspired by Instinct, David Beckham

Perfume No. 2 : Inspired by Unforgivable, Sean John

Perfume No. 3 : Inspired by True Star, Enrique Iglesias

Perfume No. 4 : Inspired by Jordan, Michael Jordan

Perfume No. 5 : Inspired by Adventure, Ewan McGregor

Perfume No. 6 : Inspired by Acqua di Life, Andre Agassi

Perfume No. 7 : Inspired by Blue Seduction, Antonio Banderas

Perfume No. 8 : Inspired by He, Usher


One Drop Fragrance Shoppe Copyright © 2009 Shopping Bag is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal